Idei de afaceri de acasă – potrivite inclusiv pentru femei și mămici
Clădirea unei afaceri de succes se face pas cu pas, cu multă perseverență, planuri realiste concepute în mod profesionist și resurse limitate la început. Dorința de a deveni o femeie independența și de a avea propria afacere este, însă, firească și se poate transformă rapid din vis în realitate. Pe lângă intuiție și curaj, ajutorul în acest sens vine din partea cursurilor de specialitate în funcție de domeniul ales.
Indiferent dacă ești o mama tânăra care își dorește să câștige bani în timpul liber sau o femeie care dorește să se desprindă de carieră din corporație pentru a putea lucra într-un domeniu care îți face plăcere sau să îți transformi hobby-ul într-o afacere de succes.
Ideile de mici afaceri sunt numeroase și se pot dezvoltă fără dificultate chiar și dacă nu ai un buget relativ accesibil. În primul rând, pentru a putea porni o afacere este necesar să ai curajul de a riscă și să investești câte puțin din timpul tău în fiecare zi pentru a dezvoltă totul. În timp, s-ar putea să fii surprinsă și să descoperi că ai nevoie de oameni, că ai nevoie de echipamente mai performanțe, de un spațiu mai mare etc. Dar, la început, dacă ți-ai dori să îți pornești o mică afacere și nu te simți inspirată, atunci ne-am propus să facem o lista cu cele mai populare domenii care pot să se transforme cu ușurință într-o afacere de succes:
Content writing
Dacă îți place să scrii, atunci trebuie să știi că poți câștigă bani din asta. Poți începe să creezi conținut pentru afaceri sau, dacă încă nu ai un portofoliu atunci poți începe prin a le scrie conținut prietenilor tăi care au afaceri. De asemenea, dacă tu cochetezi cu această idee, atunci primul pas este să faci un curs de specializare pentru a putea ști de unde să începi o astfel de afacere și cum ai putea să spargi gheață pentru a putea atrage clienții să cumpere conținut de la ține. Pentru a putea începe o astfel de afacere nu ai nevoie de multe resurse la început, dar vei avea nevoie de un laptop bun, de un site de prezentare și pagini pe social media unde să postezi diverse lucruri. Câștigurile pot să fie destul de bune, iar cei mai buni content writeri pot să câștige destul de mult.
Copywriting
Este o idee de afaceri potrivită pentru cei cărora le place să scrie cu diferența că un copywriter se ocupă cu crearea soluțiilor de publicitate, cu scrierea blog-urilor, a sloganurilor, email-uri promoționale etc. Dacă simți că ai o înclinație către această latură, atunci poți să îți pornești cu ușurință o afacere care să îți aducă un profit și, în cele din urmă să o transformi într-o firma în toată regulă. Pentru a putea începe o astfel de afacere ai nevoie de un laptop, un site de prezentare și de pagini pe social media unde să îți prezinți serviciile și eventual să îți creezi un mic portofoliu cu lucrări de-ale tale.
Storytelling
Poveștile vând. Iar dacă unul dintre talentele tale este acela de a născoci povești creative chiar și despre cele mai banale lucruri care te înconjoară, această abilitate poate să fie transformată cu ușurință în profit. Storytelling este o tehnică de comunicare menită să atragă un public specific și să transmită un mesaj capabil să stimuleze o dorința specifică. Poți să monetizezi foarte ușor o astfel de abilitate deoarece companiile au nevoie de persoane creative cu ajutorul cărora să transmită mesajele lor către consumatori, iar tu poți oferi acest lucru. Pentru a începe o astfel de afacere nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri la început, dar printre acestea se numără un laptop foarte bun, site de prezentare sau pagină de social media unde să îți promovezi serviciile.
Influencer marketing
Pe piață sunt multe companii care doresc să își promoveze produsele și serviciile într-un mod inedit. Influencerii sunt prezenți peste tot pe social media și, dacă nu ai trac de camera și pot să vorbești liber pe orice subiect sau chiar ai un canal propriu deja, unde ai putea să promovezi cu ușurință și diverse produse sau servicii de la companii, atunci este o idee de afaceri pe care o poți porni chiar de acum. Totuși, trebuie să ții cont că spre deosebire de alte domenii, așa cum am enumerat mai sus, vei avea nevoie, în afară de un laptop foarte bun și de echipamente foto – video. La început, poate că nu îți vei permite să investești foarte mult în această afacere dar, odată cu timpul, vei putea face upgrade la echipamente și să oferi o calitate din ce în ce mai bună a conținutului.
Handmade
Produsele handmade au fost și sunt întotdeauna la mare căutare. Dacă îți place să creezi decorațiuni precum lumânări, bijuterii, rame foto inedite sau diverse alte tipuri de obiecte atunci poți transformă această mică pasiune într-o afacere. Pentru o astfel de afacere vei avea nevoie de un buget pentru a putea achiziționa toate materialele de care ai nevoie. Poți începe prin a te înscrie pe o platforma specializată sau să îți creezi propriul magazin online. Nu ai nevoie de experiență decât de o doză mare de creativitate. De asemenea, vei avea nevoie materiale pentru realizarea și ambalarea produselor, un magazin online, de o pagină de social media, un serviciu de livrare și de un freelancer care să te ajute cu mentenanță website-ului.
Consultant de marketing
Dacă îți place să îți petreci timpul ajutând oameni să găsească cele mai bune soluții pentru afacerile lor, atunci poți să îți pornești o afacere de consultant de marketing. Ai nevoie doar de câteva cursuri în domeniu și de un portofoliu atractiv. Vei avea nevoie și de experiență în domeniu, dar și de o serie de resurse principale precum un laptop, portofoliu de servicii, câteva documente de prezentare în Google Drive sau un site de prezentare, conturi de social media.
UITE o carte care te poate inspira!
Magazin online sau dropshipping
Dacă și tu cochetezi de ceva timp cu ideea de a avea propriul tău magazin online trebuie să șții că pentru început poți să lansezi o astfel de afacere și prin a face dropshipping. Mai concret, vei avea nevoie de un site care să funcționeze precum un magazin online pe care să încarci produsele pe care dorești să le vinzi, iar tu să te ocupi doar de gestionarea acestuia prin promovare și prin managementul website-ului. Este o afacere pentru care trebuie să te dedici în mod constant pentru a putea să obții beneficii. Nu vei avea nevoie de un stoc fizic pentru produse, iar atunci când un client finalizează comandă pe site comerciantul o transmite la furnizor și livrează produsele comandate direct la client.
Marketing afiliat
Spre deosebire de un magazin online, marketing-ul afiliat este o modalitate foarte bună prin care poți câștigă niște bani în plus și să îți pornești o afacere fără a deține stocuri de produse sau complicându-te cu investiții majore la început. Va trebui să investești într-un website, blog sau o pagină de social media pe care să o crești astfel încât să poți promova pe acestea produsele și serviciile unei companii. Este o modalitate la îndemână și nu vei avea nevoie de foarte multe resurse la început. Totuși, pentru a putea avea rezultate este important să investești timp suficient pentru a putea beneficia la final de un câștig cât mai bun.
Organizează petreceri pentru copii
Mai ales dacă ești o proaspătă mămică vei intră în contact cu foarte multe alte mămici și, întotdeauna este o petrecere sau o aniversare de organizat, mai ales atunci când vine vorba despre cei mici. Dacă te atrage o astfel de idee, atunci tot ce trebuie să faci este să îți asumi această responsabilitate și să îți faci o afacere bazată pe această pasiune. Nu vei avea nevoie de experiență, iar bugetul necesar de investit la început nu este unul consistent. Că resurse principale pentru a porni o astfel de afacere, vei avea nevoie de un laptop, costume pentru petreceri, accesorii și jocuri, un site de prezentare, conturi de social media, un freelancer care să te ajute cu mentenanță site-ului.
Creează cursuri online
Un alt mod de a obține un venit suplimentar este acela de a crea cursuri online. De exemplu, dacă lucrezi în marketing online poți crea câteva cursuri despre diverse subiecte cum ar fi SEO, utilizarea unui anumit tool sau program, social media și altele. Apoi, le poți încarcă pe diverse platforme de cursuri online, iar tu vei avea un venit constant de fiecare dată când oamenii îl achiziționează. Poți porni această afacere chiar și dacă nu ai bani deloc deoarece este suficient să ai la început un laptop bun și o conexiune bună la internet. Totuși, pentru a putea scrie un curs ai nevoie de experiență în domeniul pe care dorești să lansezi aceste cursuri.
Mulțumim Pexels.com pentru imagini.
-
Convinge-mă cu un articol – Ghid de content writing30,00 lei
Câte articole ai citit azi online? Câte îți amintești?
Într-o lume suprasaturată de date, information overload nu mai este doar un termen, ci este realitatea pe care o trăim în…