Legile vieții : Cele 7 legi ale hermeneuticii sau Principiile Adevărului – Kymbalionul
Hermetismul reprezintă un complex de doctrine care sunt surprinse cele 17 tratate din Corpus Hermeticum. În accepțiunea ideilor promovate de hermetism, alchimia, astrologia, filosofia, magia și teologia reprezintă o sinergie care formează principiile mântuirii, o viziune oferită celui care este în căutarea unirii cu divinitatea. Denumirea provine din limba franceză, de la numele lui Hermes Trismegistul, care a fost unul dintre cei mai mari Înțelepți Inițiați.
Cele 7 legi ale hermeneuticii. Legile Universale ale Kybalionului
Hermetismul, considerat a fi un curent filosofic, este fondat pe șapte legi universale. Acestea mai poartă și denumirea de Principii ale Adevărului:
Legea Mentalismului (Totul este spirit, Universul este mintal)
Această lege conturează faptul că tot ceea ce percepem cu ajutorul organelor de simț este spirit. Acest spirit nu poate fi teoretizat, definit sau caracterizat, însă poate fi văzut și considerat ca fiind un spirit infinit, nemărginit, care explică faptul că lumea și universul nu sunt decât o creație a minții.
Legea Corespondenței (Ceea ce este sus este și ceea ce este jos, Ceea ce este jos este și ceea ce este sus)
A doua lege a hermeneuticii scoate în evidență că între diferitele planuri de manifestare ale vieții, adică planul spiritual, mental și material, există un echilibru primordial, un echilibru originar. De asemenea, această lege promovează ideea potrivit căreia aceste planuri seamănă între ele și sunt diferite doar prin gradele și nivelurile de vibrație.
Legea Vibrației (Nimic nu este în repaus, totul se mișcă, totul vibrează)
Pentru a înțelege filosofia hermeneutică, aceasta este cea mai importantă lege pe care adepții trebuie să o cunoască, deoarece datorită ei poți înțelege natura fenomenelor mentale și spirituale.
Această lege evidențiază faptul că, în Univers, totul este într-o continuă dinamică vibratorie, pulsatilă. De la tot ceea ce poate fi închipuit, tot ceea ce există și care conține spirit și viață, până la cele mai minuscule forme ale materiei. Vibrația este atât de rapidă, constantă, încât poate fi percepută a fi chiar în repaus.
-
Cartea despre acceptare – e-book – Corina Ștefan20,00 lei
Premisa cărții?
Poate e timpul să vorbim mai puțin, să facem mai mult și să acceptăm: pe noi, ziua de azi și oamenii de lângă noi.După comandă, verifică și spam. …
Legea Polarității (Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are două extreme, asemănătorul și neasemănătorul au aceeași semnificație, polii opuși au o natură identică însă de grade diferite, extremele se ating, toate adevărurile nu sunt decât semiadevăruri, toate paradoxurile pot fi conciliate).
Această lege arată că orice lucru are două extreme polarizante, total opuse, între care se află grade diferite care tind către un pol sau celălalt. Spre exemplu, deși căldura și frigul sunt două noțiuni total opuse, în realitate ele diferă doar printr-o cuantificare scalară: numărul de grade. Filosofia susține că această lege se aplică în viața fiecărei persoane, deoarece binele și răul depind doar de capacitatea noastră de a le gestiona.
Legea Ritmului (Totul se scurge înăuntru sau în afară, orice lucru are durata sa, totul evoluează apoi degenerează, balansul pendulului se manifestă în toate. Măsura oscilației sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilației sale la stânga iar ritmul este constant)
Această lege conturează faptul că orice lucru este caracterizat de fluctuație, de un permanent dute-vino, așa cum marea prezintă fenomenul de flux și reflux. Orice acțiune va avea întotdeauna un răspuns.
Legea Cauzei și a Efectului (Orice cauză are efectul său, orice efect are o cauză, totul se întâmplă conform Legii, hazardul nu este decât un nume dat unei legi necunoscute. Există numeroase planuri ale cauzalității însă nimic nu scapă Legii)
Această lege susține faptul că suntem responsabili în totalitate de ceea ce facem și de ceea ce primim în urma acțiunilor pe care le realizăm. Există o corelație directă între cauză și efectul său, precum și între evenimentele ce au loc în viața noastră. De asemenea, există o permanentă legătură între toate evenimentele din trecut, rezultatele acestora și toate evenimentele care vor avea loc în viitor.
Legea Genului (Este un gen în toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin și Feminin, genul se manifestă pe toate planurile)
A șaptea lege explică faptul că Genul este caracteristic oricărei ființe și că principiile Masculin și Feminin sunt întotdeauna prezente, viabile și pot fi atribuite oricărui plan din viețile noastre. De asemenea, această lege definește rolurile principiilor Masculin și Feminin. Cel Masculin are îndatorirea de a focaliza către genul Feminin o anumită cantitate de energie pentru a putea concepe Procesul Creației.
Înțelegerea acestor legi ne poate ajuta să păstrăm echilibrul permanent în tot ceea ce întreprindem, atât pe plan mental, spiritual, cât și material, și să ne reconectăm cu acele bucăți din noi pe care poate le-am ignorat sau neglijat.
Doar atunci când ne vom simți în armonie cu trupul și sufletul nostru, vom putea duce o viață echilibrată, constructivă și fericită, atât pentru noi înșine, cât și pentru semenii din jurul nostru.
Personal consider că înțelegând alte principii decât cele creștine sau ce ne-au învățat părinții noștri, putem accede la o treaptă superioară de înțelepciune. Astfel putem fi ființe mai bune, mai solare, mai împăcate cu viața noastră și cu noi înșine. Este primordial să fim mulțumiți de noi înșine pentru a merge prin viață ca o fâșie de lumină, nu una de întuneric.
Având încredere în puterea universului de a regla energiile, de a restabili echilibrul, putem obține un soi de împăcare spirituală sau de detașare de acele lucruri sau momente când de obicei ne-am frustra sau înfuria.
Răzbunarea, ura, furia, frustrarea, toate aceste emoții mai puțin pozitive au rolul de a ne îngreuna sufletele. Ne fac să ne simțim ca și cum ducem în spate saci încărcați cu zeci de kilograme de cartofi, saci grei care ne îngenunchează. Odată ce lăsăm viața să curgă după alte principii, totul devine pace, sacul dispare, sufletul ne este ușor și liniștit.
Alegând să credem în alte lucruri decât majoritatea oamenilor, să ne înconjurăm de oameni cu altă filosofie de viață, altă mentalitate, alegem de fapt o libertate și o pace mai mare decât ne-am imagina.
Detașarea elimină stresul, anxietatea, stările de rău fizic aducând o lumină, o pace, o liniște binefăcătoare înăuntrul nostru care se va observa și din exterior. Nu mulți vor înțelege ce s-a întâmplat cu noi, dar pentru prima oară în viață, nici nu mai contează. Mergem înainte oricum, cu sau fără aprobarea sau înțelegerea lor.