
Miraculosul Ghee din Detoxul Ayurvedic Panchakarma -Cristina Beica (Vyas), Consilier Dezvoltare personală
Introducere in Stiintei Vietii Ayurveda si legatura cu sora ei spirituală Astrologia Vedica si sfaturi –
Cristina Beica (Vyas)
Ce este ghee-ul?
Ghee, un ingredient popular în bucătăria indiană, este o formă de unt clarificat. Se prepară prin fierberea încet a untului până când conținutul de apă se evaporă, rezultând o grăsime bogată și aromată. Ghee este cunoscut pentru gustul său distinct de nucă, care adaugă profunzime și complexitate diferitelor feluri de mâncare.
Insa el nu este utilizat doar in bucatarie. Ghe-ul impreuna cu alte condimente si mirodenii indiene constituie un ingredient important al Detoxului Ayurvedic Panchakarma .
În bucătăria indiană, ghee-ul este folosit într-o varietate de moduri. Servește ca mediu de gătit, oferind un punct de fum ridicat care îl face ideal pentru prăjit și sot. Ghee este, de asemenea, folosit ca potențator de aromă, adăugând bogăție la curry, linte și mâncăruri cu orez. În plus, este adesea turnat peste pâine, naan sau legume prăjite pentru o notă finală încântătoare.
Unul dintre motivele pentru care ghee-ul este foarte apreciat în bucătăria indiană este beneficiile sale pentru sănătate. Spre deosebire de unt, ghee-ul nu conține lactoză și nu conține cazeină sau lactoză. Acest lucru îl face potrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau alergii la lactate. Ghee este, de asemenea, bogat în vitamine solubile în grăsimi precum A, D, E și K, care sunt esențiale pentru diferite funcții ale corpului.
În plus, ghee-ul are un punct de ardere mai mare în comparație cu untul obișnuit, ceea ce îl face o opțiune mai sigură pentru metodele de gătit la temperatură înaltă. Aceasta înseamnă că ghee-ul își păstrează proprietățile nutriționale chiar și atunci când este expus la căldură, spre deosebire de alte uleiuri care pot deveni instabile și pot produce compuși nocivi.
În ceea ce privește gustul, ghee-ul are o aromă distinctivă și o aromă profundă, de nucă. Versatilitatea sa îi permite să completeze atât preparatele dulci, cât și sărate, făcându-l un ingredient esențial în bucătăria indiană.. Majoritatea dulciurior indiene cintin ghee , tocmai datorita proprietarilor vindecatoare ale acestui preparat din lapte.
Indiferent dacă este folosit ca mediu de gătit, amplificator de aromă sau final, ghee adaugă o profunzime unică unei game largi de feluri de mâncare. Deci, data viitoare când gătiți bucătăria indiană, luați în considerare includerea ghee-ului pentru a vă ridica creațiile culinare
Articolul face parte din Cartea Introducere in Magia vindecatoare a Stiintei Vietii Ayurveda care se gaseste si pe Amazon sau aici :
Cristina Beica (Vyas)
Numele meu este Cristina Beica (Vyas), Consilier Dezvoltare personală (Certificare EU), Consilier carieră (IT Recruiter), Astrolog Vedic și Practician Ayurveda.
De peste 10 ani sunt pasionată să mă descopăr și să aflu care este rolul meu în acest Univers. Acest gând m-a ghidat în India, la început pentru studiul Vedelor, ulterior trecând la astrologie vedica, ayurveda, numerologie karmica și altele. Începând cu 2020 India e a doua mea casă, călătoriile acolo fiind de cercetare și descoperire a celor mai prețioase „diamante” de înțelepciune vedică. Autoare de carte, continui să traduc/ aduc și dăruiesc din ceea ce mă inspiră/ ajută în propriul parcurs de dezvoltare personală.
Ceea ce practica astrologiei vedice mi-a adus ca instrument de autocunoaștere, mi-a fost reconfirmat în 2023 la cursul Rădăcini puternice® – instrumentul metodei Generation-Code® pentru diagnostic și terapie familială transgenerațională în care m-am certificat, adăugând în acest fel, încă o unealtă în consiliere si coaching.
Sunt creatoare a unui program, unic în România, de dezvoltare personală pentru femei, combinat cu resurse practice de educație si investiții financiare,inspirat din povestea mitologica a Zeitei Lakshmi din hinduism.
Abordarea personală în lucrul cu oamenii? E simplă, completă și practică, unind trinitatea minte- corp-spirit într-o comuniune sublimă cu Universul.